X

1.000 de migranţi recuperaţi din Mediterana au ajuns în Sicilia

Organizaţia Medici fără frontiere a transportat luni pe insula italiană Sicilia circa 1.000 de migranţi recuperaţi din ambarcaţiuni vulnerabile cu care încercau să ajungă în Europa via Mediterana, transmite dpa, potrivit agerpres.

Nava Geo Barents a andocat în portul Augusta, a precizat un purtător de cuvânt al organizaţiei umanitare, menţionând că echipajul acesteia a aşteptat mai multe zile pe mare cu migranţii salvaţi la bord şi a cerut de opt ori să i se permită accesul într-un port sigur înainte de a putea opri la Augusta.

Citeşte şi: Biden ar putea fi AUTORIZAT să folosească armata SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei – Black News

La rândul ei, nava Ocean Viking închiriată de grupul de ajutor SOS Mediterranee naviga, luni, la sud de Sicilia, după ce, potrivit unui comunicat difuzat duminică, această organizaţie ceruse deja de nouă ori permisiunea de a andoca. Ocean Viking are la bord 295 de migranţi, dintre care o parte se află acolo de circa o săptămână.

Organizaţiile umanitare care patrulează pe Marea Mediterană îi duc de regulă pe migranţii salvaţi – majoritatea porniţi din nordul Africii către Europa – în Italia. De multe ori, formaţiunile politice italiene de extremă dreapta denunţă faptul că li se permite intrarea în ţară a migranţilor recuperaţi de organizaţii de ajutor private.

Citeşte şi: CÂRTIŢA! Ruşii infiltraseră un spion în sânul Statului Major al armatei ucrainene – Black News

Potrivit celor mai noi statistici publicate de Ministerul de Interne italian, până acum au ajuns în Italia, via Mediterana, aproape 9.900 de migranţi, cu circa 940 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tags: AugustaGeo Barentsitaliamarea mediteranaMedici fără frontiere (MFS)migrantiOcean VikingSiciliaSOS-Méditerranée
Categorii: Diaspora