1.000 de oameni s-au infectat cu coronavirus la un festival de muzică din Utrecht

Publicat:

Aproximativ 1.000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus la un festival de muzică organizat în oraşul olandez Utrecht, iar cifra ar putea creşte, după cum au anunţat autorităţile sanitare locale, informează DPA miercuri, potrivit agerpres.

Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, care s-a desfăşurat timp de două zile, în aer liber, la 3 şi 4 iulie.


Citește și: Veneția INTERZICE navigarea marilor vase de croazieră

În prima zi, au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, iar în a doua zi alţi 516, potrivit agenţiei de ştiri ANP.

Organizatorii s-au declarat şocaţi după publicarea, marţi seară, a rapoartelor cu privire la acest focar şi au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă.

Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

Potrivit organizatorilor, publicul a fost controlat cu stricteţe la intrare. De asemenea, au fost stabilite intervale orare pentru a se preveni aglomerările.

Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat din nou la unele măsuri de relaxare.

Citește și: Joe Biden îi critică dur pe republicanii americani: ‘Este un atac împotriva democraţiei’

Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori.

Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi adulţii tineri sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii.

Focarele de infecţie au fost în principal festivalurile, discotecile şi restaurantele, notează DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.