Peste 1.000 de migranţi morţi de la începutul lui 2018 în largul coastelor libiene

Publicat:

Peste 1.000 de persoane s-au înecat de la începutul anului încercând să traverseze Marea Mediterană din Libia către Europa, iar ritmul înecurilor s-a accelerat în ultimele zile, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), relatează Reuters, potrivit news.ro .

În total 204 migranţi au murit în ultimele zile, după ce au urcat în ambarcaţiuni improvizate – 103 au murit în naufragii vineri, iar alţi 100 după ce s-a răsturnat ambarcaiune la bordul căreia se aflau, la est de Tripoli, o dramă căreia i-au supravieţuit 41 de persoane.


Citește și : Polonia va prezenta în scris Comisiei Europene un răspuns privind reforma Curții Supreme

”Se înregistrează o ceştere alarmantă a numărului morţilor în largul coastelor libiene”, a avertizat duminică seara, citat într-un comunicat, şeful misiunii OIM în Libia Othman Belbeisi.

”Trecători exploatează disperarea migranţilor, pentru a pleca înaintea unor măsuri contra traversării Mediteranei către Europa”, a adăugat el.

Numărul migranţilor care încearcă să traverseze Marea Mediterană dinspre Africa de Nord a scăzut de la vârful atins în 2015, de la sute de mii la zeci de mii de oameni.

Recenta creştere a numărului morţilor pe mare are la bază mai mulţi factori, inclusiv condiţii meteorologice şi sfârşitul Ramadanului, a apreciat un purtător de cuvânt al OIM, Leonard Doyle.

”Însă oamenii au aflat că UE se pregăteşte să controleze mai bine fluxurile (migratorii) şi probabilcă profită atât cât mai pot. Trecătorii îşi vor pune întotdeauna interesele înaintea securităţii”, a averrizat el.

Citește și : Un general iranian acuză Israelul de „furt de nori”

După nouă ore de negocieri, liderii Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, au ajuns vineri la un acord în domeniul migraţiei, evitând astfel o nouă criză.

Ministrul german de Interne Horst Seehofer (CSU), care cere o înăsprire a condiţiilor de primire a migranţilor în Germania, a propus să demisioneze din Guvern şi de la conducerea partidului, într-o criză plitică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din Moldova

Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din Moldova Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai...

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. La finalul ședinței plenare de...

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk Forţele ucrainene îşi continuă retragerea din apropierea oraşului Pokrovsk, un nod strategic de transport...

Noua lege Sandbox, votată de Parlament

Noua lege Sandbox, votată de Parlament Proiectul legii privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei a fost votat în a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.