Peste 1.200 de francezi sunt deţinuţi în străinătate (MAE francez)

Publicat:

Peste 1.200 de francezi sunt deţinuţi în străinătate şi şapte dintre ei sunt condamnaţi la moarte, potrivit cifrelor Ministerului francez de Externe, relatează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.

Pe 31 mai 2018, în total 1.270 de cetăţeni francezi erau înregistraţi ca fiind deţinuţi în străinătate, potrivit MAE francez. Cifra corespunde cazurilor care au fost semnalate consulatelor franceze de către cei în cauză sau de către rude, sau de către autorităţile locale.


Citește și : Rusia propune SUA să coopereze pentru revenirea refugiaţilor în Siria

Ministerul consideră că s-ar putea ca numărul total să fie subevaluat, deoarece numeroşi francezi deţinuţi în ţări europene aleg să nu se facă cunoscuţi la consulate.

Dintre francezii deţinuţi în străinătate, şapte sunt în prezent condamnaţi la moarte, a precizat ministerul, care subliniază că lupta pentru abolirea universală a pedepsei capitale este ”o prioritate diplomatică”. ”Ministerul nostru acţionează pentru comutarea pedepselor celor şapte compatrioţi ai noştri”, afirmă MAE francez.

Din cei 1.270 de francezi înregistraţi ca fiind deţinuţi în străinătate, 46 % sunt în Uniunea Europeană sau în Europa Occidentală, 15 % în Africa de Nord, 11 % în Asia şi Oceania, 7 % în America Centrală şi de Sud şi 7 % în America de Nord.

Citește și : Franţa şi Rusia vor livra în premieră împreună ajutor umanitar în enclava siriană Ghouta de Est

Detenţiile pentru infracţiuni având legătură cu drogurile sunt cele mai numeroase în rândul deţinuţilor francezi din străinătate. ”Infracţiunile legate de legislaţiile privind stupefiantele” sunt la originea a 29 % din cazuri (60 % de cazuri în America Latină şi 50 % în Africa de Nord).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.