10.000 de hectare de pădure au fost distruse într-un incendiu din parcul natural Serra da Estrela – VIDEO

Publicat:

Un incendiu de pădure pentru care erau în continuare mobilizaţi joi circa 1.500 de pompieri a distrus aproximativ 10.000 de hectare de vegetaţie în regiunea muntoasă a parcului natural Serra da Estrela, situat în centrul Portugaliei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Estimare încă provizorie furnizată de Sistemul European de Informaţii privind Incendiile Forestiere (EFFIS), suprafaţa devastată de acest incendiu, izbucnit sâmbătă în comuna Covilha, corespunde unei zecimi din cele 100.000 de hectare ale acestui parc natural care a devenit în 2020 parte a reţelei globale a geoparcurilor UNESCO.


Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Joi, coloane de fum continuau să se ridice deasupra dealurilor împădurite din partea de est a oraşului Manteigas, unde elicoptere cu apă se auzeau survolând în încercarea de a încetini extinderea incendiului.

“Incendiul rămâne activ în pofida unei evoluţii favorabile”, a declarat comandantul Protecţiei Civile, Miguel Cruz, în cadrul unei conferinţe de presă joi după-amiază.

Începând de sâmbătă, mai mulţi versanţi ai munţilor din jur au fost total înnegriţi de flăcări, fiind acum acoperiţi cu pini carbonizaţi.

Potrivit autorităţilor, incendiul a provocat rănirea uşoară a 11 pompieri. Un camping şi o plajă fluvială au fost evacuate miercuri şi 26 de persoane au fost mutate temporar din locuinţele lor, în timp ce două case au fost avariate.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

Biodiversitatea parcului natural Serra da Estrela este “principala victimă” a acestor incendii, a declarat asociaţia pentru apărarea mediului Quercus, considerând că aceste incendii sunt în principal rezultatul unei “abandonări a pădurilor”.

Portugalia, care se confruntă în acest an cu o secetă extrem de gravă, a cunoscut şi cea mai caldă lună iulie din aproape un secol, potrivit Institutului naţional de meteorologie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO Prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul vizitei sale de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.