10 palestinieni au fost arestaţi pentru că pregăteau un atac asupra marinei israeliene

Publicat:

Zece palestinieni acuzaţi că pregăteau atacuri cu rachete împotriva navelor marinei israeliene în largul Fâşiei Gaza au fost arestaţi, a anunţat miercuri serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Bet, informează AFP, potrivit agerpres. 

Aceşti palestinieni, originari din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, au fost arestaţi la 12 martie în timp ce se aflau într-o barcă în afara zonei de pescuit autorizate de armata israeliană, a adăugat Shin Bet într-un comunicat.


Citeşte şi: Autoarea atacului armat de la sediul YouTube s-a sinucis

Tribunalul israelian din Beersheva (sud) a prelungit arestul a trei dintre aceşti palestinieni până la sfârşitul procedurii angajate împotriva lor. Ceilalţi şapte au fost eliberaţi, au declarat miercuri surse judiciare.

Unul dintre palestinienii reţinuţi, Amin Jomaa, un pescar de profesie, este implicat în “activităţi teroriste” ale Jihadului islamic.

Conducerea acestei mişcări radicale la Rafah a încredinţat acestui palestinian de 24 de ani misiunea de a aduna informaţii pentru pregătirea unui atac cu rachete de tip Kornet împotriva navelor israeliene, potrivit Shin Bet.

Planul era de a scufunda un vas israelian şi de a lua prizonieri marinari israelieni pentru un schimb cu prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel, a declarat de asemenea Shin Bet.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a felicitat într-un comunicat armata şi Shin Bet pentru aceste arestări care “constituie o dovadă a intenţiilor reale ale organizaţiilor teroriste în Gaza”.

Citeşte şi: HAOS pe Sydney Harbour Bridge. Vinovatul a fost arestat

Vineri, zeci de mii de palestinieni au început un protest la bariera ce separă Israelul de Fâşia Gaza.

Prin acest protest, ce va dura şase săptămâni, se cere “dreptul de întoarcere” pentru 700.000 de palestinieni izgoniţi de pe terenurile lor sau care au fugit în timpul războiului ce a urmat creării Israelului în 1948.

Ziua a fost marcată de ciocniri cu armata israeliană şi 17 palestinieni au fost ucişi şi peste 1.400 răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Un al 18-lea palestinian a fost ucis marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.