100 de pacienţi bolnavi de COVID-19 vor fi trataţi experimental cu un medicament anti-gripă

Publicat:

Cel puţin 100 de pacienţi bolnavi de COVID-19 din Filipine vor primi medicamentul anti-gripă Avigan din Japonia, ca parte a unui test clinic pentru tratarea acestei boli extrem de contagioase, a transmis miercuri Departamentul Sănătăţii, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Departamentul Sănătăţii pregăteşte un protocol pentru a alege pacienţii ce vor fi incluşi în test, a spus subsecretarul Maria Rosario Vergeire.


Citeşte şi: Senatul polonez RESPINGE votul prin corespondenţă la prezidenţiale

“Avem acordul de a derula testul clinic în următoarele zile”, a spus ea.

“Guvernul japonez oferă resurse pentru 100 de pacienţi. Avem deja autorizaţia de la diferite instituţii din ţară”, a mai declarat ea.

Participarea la test se va face pe bază voluntară, a adăugat Vergeire. “Din moment ce este un test clinic, trebuie să existe un consimţământ informat din partea pacientului”, a mai spus ea.

Citeşte şi: Israelul îşi continuă atacurile în Siria până la retragerea totală a trupelor iraniene

În Filipine s-au înregistrat până marţi 9.684 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 637 de decese, a precizat Departamentul Sănătăţii.

Vergeire a spus că, potrivit datelor, filipinezii par să fi încetinit răspândirea coronavirusului din moment ce izolarea a fost impusă în cea mai populată insulă a ţării, Luzon, la mijlocul lunii martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.