X

Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Siriei, “un număr semnificativ” au fost interceptate de forţele siriene (Ministerul Apărării rus)

Statele Unite şi aliaţii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar “un număr semnificativ” dintre ele au fost interceptate de forţele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP, conform agerpres.

“Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile”, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţia oficială de presă RIA Novosti.

Citește și : Ambasadorul Rusiei la Washington avertizează că loviturile SUA asupra Siriei vor avea consecinţe

“Un număr semnificativ” dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană siriană, a adăugat Ministerul Apărării rus.

Statele Unite au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi făcut peste 40 de morţi.

Tags: croazierăfrantamarea britanierachete aer-solsiriaStatele Unite
Categorii: Știrile zilei