X

103 morţi şi 235 de răniţi – noul bilanţ oficial al atentatului de la Kabul

Bilanţul atentatului cu ambulanţă-capcană, comis sâmbătă în centrul Kabulului, a crescut la 103 morţi şi 235 de răniţi, printre care se numără şi mulţi poliţişti, a anunţat duminică ministrul de interne Wais Barmak, relatează AFP, Reuters şi dpa.

“Din nefericire, mulţi dintre cei răniţi au murit după ce au fost duşi la spital şi numărul martirilor a ajuns acum la 103 morţi şi 235 de răniţi”, a declarat Barmak într-o conferinţă de presă, conform agerpres.

“Noi am pierdut de asemenea un număr mare de poliţişti: cinci dintre ei au murit şi 30 au fost răniţi”, a mai spus el.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

Ministrul afgan a declarat că cel puţin două vehicule, care au fost vopsite pentru a părea ambulanţe, au fost implicate în atac, iar unul dintre ele a explodat când şoferul a fost oprit de poliţie la un al doilea punct de control.

Potrivit ministrului, “imaginile suprinse de camerele de luat vederi arată două ambulanţe; prima a fost verificată la un punct de control: se poate vedea cum un poliţist vorbeşte cu şoferul înainte să-l lase să treacă, la fel şi a doua ambulanţă despre care a crezut că o însoţeşte pe prima”.

“Cele două ambulanţe au oprit în parcarea spitalului şi au plecat după 20 de minute, îndreptându-se spre al doilea punct de control, fiind oprite de poliţişti. Atunci s-a produs explozia”, a mai spus el.

Spitalul Jamhuriat se afla între cele două puncte de control, într-o zonă cu mai multe clădiri guvernamentale.

Atentatul, revendicat de talibani, unul dintre cele mai sângeroase comise la Kabul în ultimii ani, este al treilea atac comis într-o săptămână în Afganistan după cel asupra hotelului Intercontinental de pe 20 ianuarie şi atentatul de miercuri împotriva organizaţiei “Salvaţi Copiii” de la Jalalabad.

Tags: ambulanţă-capcanăbilantkabulmortipolitisti
Categorii: Sinteze