X

11.000 de dosare depuse în primele cinci zile la universitățile din R.Moldova

11.000 de dosare depuse în primele cinci zile la universitățile din R.Moldova

În primele cinci zile de admitere la instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, peste 11.000 de candidați au depus dosarele pentru studii de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md, a anunțat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, potrivit moldova1.md.

Acesta a mai precizat că periodic apar unele dificultăți pe platforma eadmitere.gov.md, însă acestea sunt remediate. Dan Perciun îndeamnă persoanele care au avut probleme la înregistrare să informeze ministerul despre cazurile respective.

„Anul trecut, la toate universitățile din Republica Moldova au fost înmatriculați în jur de 14 mii de studenți. Respectiv arată promițător admiterea în acest an cu 11 mii 43 deja cu actele depuse și sperăm că până pe data de 31 în turul întâi să vedem o creștere în continuare și să avem o admitere bună. Cei care nu vor reuși să obțină un loc la buget de exemplu în turul întâi vor avea posibilitatea să exploreze locuri la buget rămase la încheierea primului tur în cadrul celui de-al doilea de admitere și să selecteze specialitățile unde în continuare pot beneficia de locuri bugetare”, a explicat Dan Perciun.

Precizăm că, universitățile din Republica Moldova vor propune la admiterea din acest an aproximativ 9 mii de locuri bugetare la licență, masterat, rezidențiat și secundariat clinic. Pe 2 august și, respectiv, 16 august, vor fi anunțate rezultatele. Candidații care au fost admiși, la una sau mai multe specialități, vor face alegerea și vor depune dosarele în original la universitatea unde vor să-și continue studiile. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 9 august, în sesiunea de bază, și pe 20 august în cea suplimentară.

Tags: dosare depuseîn primele cinci zilela universitățile din R.Moldova
Categorii: SocialȘtirile zilei