X

11 combatanţi ai regimului sirian, UCIŞI într-o ambuscadă a Statului Islamic

Cel puţin 11 combatanţi ai regimului din Siria au fost ucişi miercuri într-o ambuscadă a grupării Stat Islamic în estul ţării, a anunţat Observatorul sirian al drepturilor omului, citat de AFP, potrivit agerpres.

O patrulă a forţelor regimului, desfăşurată în provincia Deir Ezzor, a fost atacată de jihadişti, a precizat Observatorul.

Citeşte şi: Hong Kong, Paris şi Zurich sunt cele mai scumpe oraşe din lume

Ciocnirile violente care au urmat între cele două tabere s-au soldat cu moartea a 11 combatanţi pro-regim, inclusiv ai forţelor aliate, şi 17 răniţi în rândul acestora. Nu se ştie deocamdată ce pierderi au suferit atacatorii.

După căderea “califatului” SI, în martie 2019, gruparea continuă să lanseze atacuri letale în regiuni din Siria, mai ales în deşertul Badiya, care se întinde din centru în estul extrem al ţării. SI continuă să revendice atacuri şi în Irak, Afganistan şi Africa de vest, iar responsabili militari occidentali au avertizat în repetate rânduri împotriva unui reviriment al grupării, în lipsa unei lupte antijihadiste susţinute.

Citeşte şi: Jeremy Corbyn a fost reprimit în Partidul Laburist

Potrivit Observatorului, în ultimele luni jihadiştii au început să ameninţe locuitori ai unui sat din Deir Ezzor, inclusiv prin amplasarea de explozibil în faţa locuinţelor din sat, pentru a cere plata “taxei pe avere” zakat, unul din cei cinci stâlpi ai islamului.

Tags: damascDeir Ezzordeşertul Badiyasiriastat islamic
Categorii: Sinteze