11 medalii pentru sportivii moldoveni în prima săptămână a campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling

Publicat:

11 medalii pentru sportivii moldoveni în prima săptămână a campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling

În prima săptămână a Campionatului de armwrestling și para-armwrestling, găzduit de R. Moldova, sportivii noștri au obținut 11 medalii.

Potrivit Ministerului Educației, până la moment, cel mai bun rezultat, în proba de armwrestling, l-a înregistrat Alexei Șipilov (în categoria de greutate de până la 85 kg), care a devenit campion mondial, printre tineret, și vicecampion mondial în proba brațul stâng, potrivit voceabasarabiei.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

La categoria juniori, două medalii de argint a cucerit și Tiberius Țurcan (-55 kg), iar Alina Iordachi (-70 kg) și Dumitru Bulat (-90 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Tot pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat și Sergiu Croitor (-100 kg), doar că la categoria seniori grand masters, rezervat veteranilor.

Potrivit MEC, Republica Moldova a intrat în posesia și a două titluri de campioni mondiali în concursul de para-armwrestling prin Ion Buchili (+85 kg, clasa amputanți) și Anton Nacu (-60 kg, clasa dizabilități locomotorii).

Tot la categoria para-armwrestling, Gheorghe Străjescu (-60 kg) a devenit vicecampion mondial, la categoria juniori cu dizabilități spastice, iar Vladimir Butucea (-100 kg) a cucerit medalia de bronz la categoria dizabilități de văz.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Pe data de 23 și 24 august se vor desfășura competițiile rezervate seniorilor, în care Republica Moldova va fi reprezentată de 15 sportivi. La Campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling 2024, găzduit de țara noastră, participă 1.500 de sportivi din 61 de țări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre insulele de legendă ale Greciei se scufundă încet în mare

Una dintre insulele de legendă ale Greciei se scufundă încet în mare În mitologia greacă era considerată locul de naștere al zeului Apollo și cea...

Operațiune comună între Moldova și Ucraina: Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei, capturate la Chișinău

Operațiune comună între Moldova și Ucraina: Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei, capturate la Chișinău Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei...

CEC a acreditat mai mulți observatori naționali pentru monitorizarea referendumului și a alegerilor prezidențiale

CEC a acreditat mai mulți observatori naționali pentru monitorizarea referendumului și a alegerilor prezidențiale Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 4 observatori naționali partea Asociației...

În primele 6 luni ale anului, ransportul rutier și aerian a impulsionat creșterea numărului de pasageri

În primele 6 luni ale anului, ransportul rutier și aerian a impulsionat creșterea numărului de pasageri În primele 6 luni ale anului curent, numărul pasagerilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.