11 morţi şi 5 dispăruţi într-o avalanşă de apă produsă în Italia – FOTO

Publicat:

Unsprezece excursionişti şi-au pierdut viaţa, iar alţi cinci sunt daţi dispăruţi în urma creşterii bruşte a unui râu din Parcul Naţional Pollino din Calabria, în sudul Italiei, a anunţat marţi Protecţia civilă italiană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Tragedia a avut loc luni după-amiaza când un grup de excursionişti a fost luat prin surprindere de un torent provocat de creşterea bruscă a nivelului apelor râului Raganello, care străbate cheile din provincia Cosenza (sud).


Citeşte şi: Atac masiv cu rachete asupra Kabulului. Este vizat palatul prezidenţial

Un bilanţ publicat în cursul serii a indicat zece morţi, însă un bărbat salvat luni a murit la spital în urma rănilor suferite.

Potrivit prefecturii Cosenza, în total au fost salvate 23 de persoane, iar cinci sunt în continuare date dispărute.

ansa

Informaţiile date publicităţii de prefectură indică faptul că au fost două grupuri separate, alcătuite din 18 persoane fiecare, care au fost surprinse de torenţi.

Potrivit Corriere della Sera, printre cele 23 de persoane salvate, se numără doi copii dintre care o fată a fost transportată cu elicopterul la spital fiind în stare de hipotermie.

Mai multe reflectoare puternice au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta echipele de căutare pe parcursul nopţii, a declarat şeful Protecţiei civile regionale Carlo Tansi.

“O adevărată avalanşă de apă a venit în mod neaşteptat. N-am avut timp să facem nimic. Eu am avut noroc, a fost un lucru incredibil”, a declarat o turistă olandeză citată de media.

Cteşte şi: Trump spune că ‘cel mai probabil’ se va vedea din nou cu Kim Jong Un

După câteva ore de ploi abundente şi de vânt, vremea s-a ameliorat în timpul serii în regiunea din Calabria.

Traseul din Cheile Raganello este recomandat doar drumeţilor experimentaţi din cauza numeroaselor dificultăţi de pe parcurs, iar în anumite momente accesul în această zonă a fost interzis, precizează AFP.

Autorităţile locale au reglementat apoi mai strict accesul în această zonă şi au instalat indicatoare pe stânci pentru a le permite salvatorilor să identifice locurile mai uşor.

Recupero di un escursionista che si trovava nelle Gole del Raganello dove la piena del torrente ha provocato vittime, Civita (Cosenza), 20 agosto 2018. Sarebbero cinque, secondo la protezione civile nazionale, i morti provocati dall’ondata del torrente Raganello a Civita. Tra loro una giovane ragazza non ancora identificata ed il cui corpo è stato recuperato. Altre 12 persone sono state individuate e sono in corso le operazioni di recupero da parte dei vigili del fuoco e del soccorso alpino.
ANSA/ANTONIO IANNICELLI

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.