11 oameni au murit până acum pe Everest – VIDEO

Publicat:

Un american a murit în timp ce cobora de pe Everest, numărul deceselor pe “acoperişul lumii” în acest sezon ajungând la 11, au informat autorităţile nepaleze, citate de AFP, potrivit agerpres.

Christopher John Kulish, în vârstă de 62 de ani, urcase vârful de 8.848 metri şi se întorcea luni seara la tabăra situată la cea mai mare altitudine de pe munte. “Brusc a avut o problemă cardiacă şi a murit pe trecătoarea sudică, potrivit organizatorilor expediţiei sale”, a declarat Mira Acharya din cadrul Departamentului de Turism din Nepal.


Citeşte şi: Atac cu cuţitul în Japonia: 2 morţi şi 16 răniţi, majoritatea copii – FOTO/VIDEO

Sezonul de ascensiune pe Everest se apropie de final, marcat în acest an de aglomerări în aşa-numita “zonă a morţii” şi de noi apeluri la o mai bună reglementare a ascensiunilor, în condiţiile în care acest sezon a făcut cele mai multe victime din 2015 până în prezent.

Numărul total al alpiniştilor care ajung în acest an pe acoperişul lumii ar putea depăşi recordul de 807, stabilit în 2018.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski se duce pe linia frontului din estul Ucrainei

Autorităţile din Nepal au eliberat 381 de permise pentru acest sezon de primăvară, în timp ce China a acordat, la rândul său, cel puţin 140 de permise – fiecare titular de permis urmând să fie însoţit de cel puţin un şerpaş.

În plus faţă de Everest, nouă persoane au murit pe vârfurile de peste 8.000 de metri din Himalaya în ultimele săptămâni, iar una este dată dispărută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.