X

112 misiuni ale autorităților sunt în plină desfășurare pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente

112 misiuni ale autorităților sunt în plină desfășurare pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente

La moment 112 misiuni sunt întreprinse de salvatori, polițiști și soldați pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale care s-au produs pe teritoriul țării.

Angajații IGSU întreprind acțiuni de pompare a apei pe 23 adrese din municipiul Chișinău dar și în localități din raioanele Hâncești, Cantemir, Strășeni, Leova și Ialoveni. În urma precipitațiilor două poduri au fost deteriorate în localitatea Romanovca, iar digul unui bazin acvatic a cedat. Din cauza condițiilor meteo există riscul cedării digului unui alt bazin acvatic. La fața locului autoritățile gestionează cazul.

Citește și: Parlamentul a aprobat măsuri de sprijin pentru agricultorii afectați de seceta și arșița din acest an

În continuare circulația pe traseele R 34 și R 45 din Leova este suspendată, iar oamenii sunt îndemnați să evite deplasarea pe acestea. Cele mai multe misiuni de lichidare a consecințelor ploilor se desfășoară în sudul și centrul țării, iar în zona de nord nu au fost raportate intervenții pînă la această oră.

La IGSU a fost convocat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale care în regim permanent gestionează situația din țară.

În continuare oamenii sunt îndemnați să nu pornească la drum și să urmărească mesajele autorităților.

Tags: autorităţilichidarea consecințelorploi abundente
Social