1,15 miliarde de euro pentru a ajuta Albania – suma adunată la conferinţa donatorilor

Publicat:

Conferinţa internaţională a donatorilor organizată luni la Bruxelles a permis colectarea sumei de 1,15 miliarde de euro pentru a ajuta Albania să se reconstruiască după seismul devastator din noiembrie, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Veste bună pentru populaţia Albaniei: ne-am depăşit obiectivul pentru reconstrucţia Albaniei şi am atins un total de 1,15 miliarde de euro, dintre care 40 de milioane sunt contribuţia UE”, a postat pe Twitter Ursula von der Leyen.


Citește și : Belgia suspendă procedura de extrădare în Spania a lui Puigdemont

Albania, care este printre cele mai sărace ţări din Europa, a estimat pagubele directe produse de catastrofă la 985 de milioane de euro, fiind aşteptate şi alte efecte negative ca urmare a încetinirii creşterii economice.

Printre participanţii la conferinţă s-au numărat reprezentanţi ai UE şi ai statelor sale membre, ai partenerilor din Balcanii de Vest, ai organizaţiilor internaţionale şi ai instituţiilor financiare internaţionale, inclusiv ONU şi Banca Mondială, a precizat Comisia Europeană.

În acelaşi timp, Albaniei i s-a cerut să îşi îmbunătăţească regulile privind construcţiile, din cauză că multe dintre clădirile prăbuşite, inclusiv hoteluri de pe coastă, au fost ridicate fără a se ţine cont de normele de siguranţă.

Citește și : UE prelungeşte sancţiunile împotriva Belarusului

Anul trecut, Albania nu a primit acceptul de a începe negocierile de aderare la UE din cauza unui dezacord pe acest subiect între lideri din blocul comunitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.