X

12 femei au murit într-o mină de aur din Indonezia

Douăsprezece femei care lucrau într-o mină de aur abandonată din provincia indoneziană Sumatra de Nord au murit după prăbuşirea unei stânci în urma unei alunecări de teren, a anunţat poliţia, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Minele artizanale sunt numeroase în arhipelagul din Asia de Sud-Est, bogat în metale preţioase, iar localnicii caută adesea aur în situri abandonate, fără a purta echipament de protecţie adecvat.

Vezi şi: Joe Biden nu va lăsa Rusia să intimideze Europa (VIDEO) – Black News

În accidentul care a avut loc joi într-o mină din districtul Mandailing Natal, 12 femei cu vârste între 30 şi 50 de ani au murit în timp ce căutau aur într-o mină abandonată.

“Stânca s-a prăbuşit şi le-a îngropat pe cele douăsprezece femei, ucigându-le”, a declarat şeful poliţiei locale, Marlon Rajagukkuk, pentru AFP, joi seară, adăugând că victimele nu erau mineri profesionişti.

Alte două femei care lucrau împreună cu ele au reuşit să se salveze şi au fugit într-un sat din apropiere pentru a alerta autorităţile.

Salvatorii au lucrat ore întregi pentru a găsi cadavrele care se aflau într-un puţ adânc de 6 metri plin cu noroi.

“În prezent, toate trupurile victimelor au fost returnate familiilor”, a spus oficialul.

Minele de aur ilegale sunt numeroase în acest district situat la aproximativ 300 de kilometri de capitala provincială Medan, unde mai multe situri au fost abandonate de operatorii lor.

Accidentele miniere au loc deseori în arhipelag din cauza alunecărilor de teren, frecvente în sezonul ploios.

Citeşte şi: Erdogan vizitează Arabia Saudită, o premieră după asasinarea lui Khashoggi – Black News

Anul trecut, şase mineri şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea unei vechi mine ilegale la Parigi Moutong, pe insula Sulawesi.

În 2020, unsprezece mineri din Sumatra au murit în urma unei alunecări de teren care a fost provocată de ploile abundente.

Tags: indoneziaMandailing NatalMarlon RajagukkukMedanmină de aurSumatra de Nord
Categorii: Știrile zilei