12 jandarmi au fost ucişi într-un nou atac în Niger

Publicat:

Un nou atac, soldat cu moartea a 12 jandarmi, a avut loc sâmbătă în sud-vestul Nigerului, o regiune instabilă aflată la graniţa cu Mali, scena a numeroase incursiuni ale grupărilor jihadiste, relatează AFP. 

“A avut loc un nou atac. 12 jandarmi au fost ucişi””, a declarat prin telefon, pentru AFP, ministrul de Interne al Nigerului, Mohamed Bazoum.


Conform unei surse din serviciile de securitate, atacul a vizat jandarmeria din Ayorou, la 200 km nord-vest de capitala Niamey, în regiunea Tillaberi.

Atacatorii, veniţi la bordul a cinci vehicule, au atacat în zori. Ei au fugit la sosirea întăririlor militare, luând două sau trei maşini ale jandarmeriei.

“Operaţiunile de urmărire au fost demarate””, a afirmat ministrul de Interne.

Situată pe malurile fluviului Niger, Ayorou găzduieşte o importantă piaţă rurală şi a fost perla turismului nigerian graţie numărului mare de hipopotami din zonă.

Regiunea Tillaberi a devenit foarte instabilă în urma multor atacuri sângeroase atribuite grupărilor jihadiste, ce au vizat poziţii ale armatei şi tabere de refugiaţi.

Pe 4 octombrie, patru soldaţi americani şi patru militari nigerieni au fost ucişi într-o ambuscadă în aceeaşi regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră Circa 600 de laptopuri au fost distribuite astăzi instituțiilor de învățământ din țara...

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza – în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza - în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer Securitatea, migraţia şi războiul din Gaza s-au numărat...

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole Fermierii și agricultorii din mai multe raioane au fost consultați cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.