X

12 morți și 14 răniți într-un nou atac jihadist în nordul Mozambicului

Doisprezece locuitori ai unui sat din nordul Mozambicului au fost ucişi şi 14 grav răniţi joi într-un nou atac atribuit unui grup jihadist ce seamănă teroarea în regiune de luni de zile, a anunţat vineri o sursă locală, citată de France Presse, potrivit agerpres.

“Zece persoane au fost împuşcate şi două au murit arse”, a declarat această sursă, exprimându-se sub acoperirea anonimatului.

Citește și : Tot mai multe victime după alunecarea de teren din Filipine. Până acum s-au înregistrat 29 de morţi, dar bilanţul este în creştere – VIDEO

De asemenea, atacatorii au dat foc la 55 de case ale acestui mic sat izolat, Pequeue, situat nu departe de arhipelagul turistic Insulele Quirimbas, a adăugat această sursă, adăugând că una dintre victime a fost de asemenea decapitată.

“O ambulanţă a fost trimisă în această dimineaţă la Pequeue pentru a-i transporta pe cei 14 răniţi la spitalul din Macomia”, centrul administrativ al districtului, a declarat la rândul său un responsabil al serviciilor de sănătate din provincia Cabo Delgado.

Acest atac este cel mai ucigaş comis de aceşti jihadişti de la apariţia lor în octombrie 2017.

Numiţi de populaţie “shababi” (“tineri”, în limba arabă), aceşti tineri musulmani radicali a ucis aproximativ 50 de civili, au ars sate şi au forţat mii de locuitori să le părăsească.

Armata şi poliţia au desfăşurat întăriri puternice în Cabo Delgado, aproape de graniţa cu Tanzania, unde operează “shababii”.

Citește și : Iranul neagă ca ar fi cerut o întâlnire cu Trump

Într-un incident separat, elemente ale aceluiaşi grup au atacat joi un convoi militar în sectorul Pundanhar, aproape de graniţa cu Tanzania, omorând un ofiţer al forţelor armate mozambicane, a anunţat o sursă din poliţie.

“Atacul a avut loc la căderea nopţii în timpul unei patrulări efectuate de forţele de securitate. Atacatorii purtau uniforme militare şi aveau arme de calibru mare”, a declarat pentru AFP acest ofiţer care a solicitat anonimatul.

Tags: atacCabo DelgadojihadistiMozambicTanzaniavictime
Categorii: Știrile zilei