12 muncitori agricoli africani, morţi într-un accident rutier în sudul Italiei

Publicat:

Doisprezece muncitori agricoli imigranţi, toţi africani, şi-au pierdut viaţa luni într-un accident rutier produs în regiunea Puglia din sudul Italiei, au anunţat serviciile de pompieri, citate de ANSA, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Furgoneta cu numere de înmatriculare bulgare care îi aducea pe imigranţi de la muncă a intrat în coliziune cu un camion care transporta roşii, în plin sezon de recoltare în sudul Italiei. Alte trei persoane, printre care şi şoferul camionului, au fost rănite în accident.


Citește și : Theresa May încă mai crede într-un ‘acord bun’ cu UE privind Brexit

Sâmbătă, patru muncitori agricoli africani au murit şi patru au fost răniţi într-o altă coliziune cu un camion cu roşii, a cărui încărcătură s-a răspândit pe şosea.

Ambele accidente s-au produs în regiunea Foggia din Puglia, unde mii de lucrători agricoli africani, dar şi polonezi, bulgari sau români lucrează vara la cules de roşii, sub un soare torid, notează AFP.

Deşi, în general, situaţia lor este una legală, puţini sunt cei care beneficiază de condiţiile de muncă şi de plată impuse de lege, iar mulţi sunt cazaţi în locuinţe improvizate.

Ei se află adesea la cheremul unor intermediari, ce au uneori legături cu reţele mafiote.

Citește și : Furtuna tropicală Ileana s-a format în Oceanul Pacific în largul coastelor mexicane

De mai mulţi ani, sindicatele şi asociaţiile care vin în ajutorul muncitorilor migranţi cer înfiinţarea unui sistem de transport public în timpul sezonului de recoltare în jurul Foggiei.

Într-o adunare organizată duminică, după primul accident, zeci de muncitori agricoli africani au decis o zi de grevă pentru miercuri, pentru a cere condiţii de lucru demne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.