12 palestinieni au murit după ce armata israeliană a distrus un ‘tunel terorist’

Publicat:

Bilanţul distrugerii, luni, de către armata israeliană a unui tunel ce lega Fâşia Gaza de Israel a crescut la 12 morţi, gruparea radicală Jihadul Islamic anunţând vineri decesul altor cinci palestinieni, informează AFP, potrivit agerpres.

Aliat al mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, Jihadul Islamic a precizat că cinci combatanţi prinşi în acest tunel au fost ucişi. Bilanţul precedent, de luni, anunţa şapte morţi.


Doi dintre bărbaţii ucişi făceau parte din ramura armată a Hamas, în timp ce ceilalţi zece erau membri ai Jihadului Islamic, au confirmat ambele grupări.

Citeşte şi: WhatsApp A PICAT. Utilizatorii din mai multe ţări, inclusiv România, sunt afectaţi

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat luni că armata a distrus un ‘tunel terorist’ pe partea israeliană a limitei administrative cu Fâşia Gaza şi că organizaţia Hamas este responsabilă pentru ‘încălcarea suveranităţii israeliene’.

După distrugerea tunelului, Israelul a refuzat Apărării civile palestiniene accesul la acel loc pentru a căuta eventuali supravieţuitori, potrivit AFP.

În timpul conflictului din 2014, Hamas a folosit o reţea de tuneluri pentru a depozita arme, a se ascunde de bombardamentele israeliene şi a lansa atacuri contra Israelului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.