X

12 palestinieni au murit după ce armata israeliană a distrus un ‘tunel terorist’

Bilanţul distrugerii, luni, de către armata israeliană a unui tunel ce lega Fâşia Gaza de Israel a crescut la 12 morţi, gruparea radicală Jihadul Islamic anunţând vineri decesul altor cinci palestinieni, informează AFP, potrivit agerpres.

Aliat al mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, Jihadul Islamic a precizat că cinci combatanţi prinşi în acest tunel au fost ucişi. Bilanţul precedent, de luni, anunţa şapte morţi.

Doi dintre bărbaţii ucişi făceau parte din ramura armată a Hamas, în timp ce ceilalţi zece erau membri ai Jihadului Islamic, au confirmat ambele grupări.

Citeşte şi: WhatsApp A PICAT. Utilizatorii din mai multe ţări, inclusiv România, sunt afectaţi

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat luni că armata a distrus un ‘tunel terorist’ pe partea israeliană a limitei administrative cu Fâşia Gaza şi că organizaţia Hamas este responsabilă pentru ‘încălcarea suveranităţii israeliene’.

După distrugerea tunelului, Israelul a refuzat Apărării civile palestiniene accesul la acel loc pentru a căuta eventuali supravieţuitori, potrivit AFP.

În timpul conflictului din 2014, Hamas a folosit o reţea de tuneluri pentru a depozita arme, a se ascunde de bombardamentele israeliene şi a lansa atacuri contra Israelului. 

Tags: bombardamentfasia gazahamasisraelJihadul IslamicJonathan Conricuspalestinienituneltunel terorist
Categorii: Sinteze