X

16 răniți în urma unui atac aerian la Harkov

16 răniți în urma unui atac aerian la Harkov

În ultimele 24 de ore, rușii au bombardat opt regiuni ale Ucrainei. Centrul Media Militar a scris pe 23 mai pe Telegram cu referire la datele din centrul de situație al Ministerului Apărării al Ucrainei. Potrivit sursei citate, în urma bombardamentelor în regiunea Harkov au fost rănite 16 persoane.

„În total, 103 așezări și 71 de infrastructură au fost atacate cu diferite tipuri de arme – mortare, artilerie, tancuri, MLRS, sisteme de apărare aeriană, sisteme de rachete tactice, UAV-uri, avioane tactice”, se arată în raport.

În special, în regiunea Herson, două persoane au fost rănite în urma agresiunii ruse, a declarat șeful OVA, Alexander Prokudin. Rușii au lovit comunitatea Visokopolska cu o rachetă și au lansat lovituri aeriene cu bombe ghidate asupra regiunilor Berislav și Herson. Militarii ruși au intrat în zonele rezidențiale ale așezărilor din regiune, cinci case particulare au fost avariate. Au fost lovite și un turn de telefonie mobilă, o fabrică industrială și un vehicul privat.

Cu o zi înainte, rușii au atacat Harkovul, a spus șeful OVA, Oleg Sinegubov. Potrivit acestuia, 12 persoane au fost rănite în urma loviturii cu bombe ghidate de aeronave. În cartierul Șevcenko al orașului, au fost avariate ferestrele din trei clădiri rezidențiale cu mai multe apartamente, două cafenele, o spălătorie auto, o clădire a unei benzinării, o clădire a unui magazin alimentar, două tramvaie și 11 mașini.

O mașină a fost complet distrusă. În districtul Kolodnogorsk, sediul unei întreprinderi care nu era în funcțiune a fost deteriorat. În urma bombardării, etajele I și II ale grădiniței de acolo au luat foc. Au fost avariate trei blocuri de locuințe, o clădire de grădiniță, magazine, un spațiu de birouri, o farmacie și patru mașini. Opt civili au fost răniți.

Tags: 12 răniți în urmala Harkovunui atac aerian
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei