12 turişti israelieni în arest preventiv în Cipru, sub suspiciunea că au violat o tânără britanică

Publicat:

Doisprezece turişti israelieni au fost trimişi joi în arest preventiv în Cipru, sub bănuiala că ar fi violat o tânără din Marea Britanie în staţiunea balneară Ayia Napa din sud-estul insulei mediteraneene, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Judecătorul de la tribunalul din Paralimni (sud-estul Ciprului) a acceptat solicitarea poliţiei de reţinere a celor 12 pentru opt zile, timp în care anchetatorii urmează să-şi finalizeze investigaţiile, ceea ce ar putea duce la inculparea turiştilor israelieni pentru “viol” şi “viol cu premeditare”.


Citește și : Slovenia îl nominalizează pe Janez Lenarcic pentru funcţia de comisar european

Cei 12 israelieni au fost arestaţi miercuri, după ce turista britanică de 19 ani a reclamat că a fost violată la hotelul din Ayia Napa la care era cazată, separat de cei 12.

Şedinţa de joi a tribunalului s-a desfăşurat cu uşile închise, unul dintre suspecţi fiind minor.

Consulul israelian de la Nicosia, Yossi Wurmbrand, urmăreşte evoluţiile şi este în contact cu cei arestaţi, iar familiile acestora sunt ţinute la curent, a asigurat într-un comunicat Ministerul de Externe israelian.

Staţiunea Ayia Napa este cunoscută pentru viaţa nocturnă şi plajele cu nisip fin şi este căutată de numeroşi tineri turişti.

Citește și : Cea mai călduroasă zi din istoria Israelului – Temperatură record de aproape 50 de grade Celsius

Cu 1,32 milioane de vizitatori în 2018, britanicii rămân principalul contingent de turişti din Cipru, frecventat în egală măsură de ruşi şi israelieni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.