13 diplomaţi ruşi, declaraţi persona non grata, au părăsit Ucraina

Publicat:

În total, 13 diplomaţi ruşi, declaraţi persona non grata în Ucraina în cadrul unei acţiuni coordonate între ţările occidentale la care Kievul s-a alăturat, au părăsit teritoriul ucrainean, a informat miercuri ambasada rusă, citată de AFP, potrivit agerpres.

“Colaboratorii ambasadei Rusiei care au primit ordinul de a părăsi Ucraina nu se mai află pe teritoriul ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Denis Golenko.


Citește și : UE vrea un ‘Schengen militar’ pentru a se putea apăra rapid

Autorităţile ucrainene au anunţat luni expulzarea a 13 diplomaţi ruşi, consideraţi ca “agenţi ai serviciilor speciale ruse”, care aveau obligaţia să părăsească teritoriul în 48 de ore.

Până în prezent, 27 de ţări, printre care Statele Unite şi 18 membri ai Uniunii Europene, cărora li s-au alăturat în principal Ucraina, Canada, Norvegia şi Australia, au decretat expulzarea a peste 120 de diplomaţi ruşi ca urmare a otrăvirii, la începutul lunii martie, în Marea Britanie, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, atribuită Moscovei de guvernul britanic.

NATO a luat măsuri similare în cadrul acestor represalii coordonate ale taberei occidentale, fără precedent chiar şi în perioada Războiului Rece, în timp ce Rusia susţine că este nevinovată în afacerea în cauză.

Relaţiile diplomatice dintre Ucraina şi Rusia sunt de facto îngheţate, cele două ţări neavând ambasadori în capitalele respective.

Citește și : Ecuadorul i-a blocat „sistemele” de comunicare „cu exteriorul” lui Julian Assange la ambasada din Londra

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.