13 jihadiști somalezi au fost UCIȘI într-un singur raid aerian

Publicat:

O lovitură aeriană americană a ucis 13 luptători ai grupării Stat Islamic (SI) în regiunea semiautonomă Puntland din Somalia, a anunţat armata SUA, la câteva zile după ce trei militanţi au fost eliminaţi printr-o acţiune de acelaşi tip, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Armata americană şi-a intensificat campania de lovituri aeriene în Somalia de la preluarea mandatului de către Donald Trump, afirmând că într-un interval de doi ani a ucis mai mult de 800 de luptători.


Citește și: Cutremur puternic în sud-vestul Japoniei

SI a recrutat oameni în Puntland, însă experţii apreciază ca neclară amploarea forţei sale şi consideră că aceasta rămâne un jucător mic în comparaţie cu gruparea al Shabaab, legată de Al Qaida, care a controlat mare parte din Somalia.

Comandamentul american pentru Africa (AFRICOM) a arătat joi seara că ultima lovitură a vizat o tabără somaleză a SI din munţii Golis.

“La acest moment, numărul teroriştilor ucişi în lovitura aeriană din 8 mai este evaluat la 13”, a precizat AFRICOM.

Citește și: Kim Jong Un a ordonat un exerciţiu de ‘lovitură cu rază lungă de acţiune’

Comandamentul citat a anunţat în aprilie că l-a ucis pe Abdulhakim Dhuqub, pe care l-a identificat ca fiind numărul 2 al SI în Somalia.

Somalia a căzut pradă unui război civil şi unei insurgenţe islamiste din 1991. Gruparea al Shabaab a fost alungată din capitala Mogadiscio în 2011, dar păstrează încă o puternică prezenţă în regiunile din sudul şi centrul ţării şi se confruntă adesea cu SI. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cernăuțeanu: Cel puțin trei candidați la prezidențiale riscă să fie excluși din cursă

Cernăuțeanu: Cel puțin trei candidați la prezidențiale riscă să fie excluși din cursă Cel puțin trei candidați la funcția de șef al statului riscă să...

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde astăzi, 4 octombrie, o vizită în Republica Moldova.  Potrivit unui comunicat al...

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richter s-a înregistrat, în această dimineață în zona...

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase Vremea continuă să se încălzească. Meteorologii ne promit o zi cu mult soare și valori termice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.