13 persoane rănite în viscolul care a făcut ravagii în sudul Ucrainei

Publicat:

Un viscol puternic a determinat rănirea a 13 persoane în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, provocând întreruperi de energie electrică în peste 1.600 de localități din întreaga țară și obligând autoritățile să închidă peste o duzină de autostrăzi.

Vremea extremă vine în timp ce zeci de mii de soldați ocupă poziții de front în războiul cu Rusia, care durează de 21 de luni, pe fondul temerilor că Moscova ar putea ataca rețeaua electrică cu atacuri aeriene în această iarnă, notează Reuters.


Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’

“În regiunea Odesa, opt persoane au făcut hipotermie și cinci persoane au fost rănite în urma căderii copacilor”, a anunțat serviciul de urgență de stat pe pe Telegram.

1.638 de localități din 17 regiuni ale Ucrainei au rămas fără energie electrică, majoritatea în centrul țării și în sudul regiunilor Odesa și Mykolaiv, a declarat Oleksandr Khorunzhyi, ofițer de presă al serviciului de stat pentru situații de urgență, într-o conferință de presă.

Aproape 1.700 de camioane de marfă au rămas blocate și 1.130 de mașini au trebuit să fie tractate în mijlocul unor nămeți de zăpadă care în unele locuri aveau o înălțime de doi metri.

12 autostrăzi au rămas închise, în timp ce peste 1.200 de salvatori au fost implicați într-un efort masiv de curățare.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a declarat luni că a reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică în aproape 250 de localități.

Citeşte şi: Doi oameni au murit într-o maşină înţepenită în nămeţi

Duminică, primarul portului Odesa de la Marea Neagră a îndemnat locuitorii să rămână acasă, iar autoritățile au avertizat că aprovizionarea cu apă a fost întreruptă din cauza unor pene de curent care au împiedicat funcționarea pompelor.

“Condițiile meteorologice s-au stabilizat, ceea ce face posibilă accelerarea operațiunilor de salvare… Până la sfârșitul zilei, sperăm să eliberăm toate persoanele și să eliberăm rutele cheie”, a declarat luni guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov,  a fost interzis în România. Cel puțin așa susține funcționarul, care a relatat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.