X

14 întreprinderi agricole solicită lansarea procedurii de insolvabilitate din cauza dificultăților financiare

14 întreprinderi agricole solicită lansarea procedurii de insolvabilitate din cauza dificultăților financiare

14 întreprinderi agricole au solicitat lansarea procedurii de insolvabilitate din cauza dificultăților financiare. Acest lucru a fost anunțat de președintele Uniunii Administratorilor Autorizați din Moldova, Ion Popa, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Potrivit acestuia, 14 întreprinderi agricole au recurs la metode legale pentru a evita acumularea de dobânzi și amenzi prin solicitarea procedurii de insolvabilitate în 2024, potrivit infomarket.md.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Dintre acestea, 3 întreprinderi sunt sub supraveghere, 3 sunt în procedură de restructurare, 4 sunt în procedură simplificată de faliment, 3 sunt în procedură de insolvență și 1 este în procedură de faliment.

Potrivit serviciului de presă al ministerului, scopul acestor măsuri este de a stopa acumularea de amenzi și dobânzi pentru întreprinderile aflate în imposibilitatea de a face plăți curente și de a le oferi posibilitatea redresării economice printr-un plan de reorganizare.

Aceste proceduri sunt necesare pentru a preveni sancțiunile din partea creditorilor și pentru a crea un cadru juridic în care debitorii pot negocia cu creditorii și restructura datoriile. Aceste proceduri includ monitorizarea, evaluarea situației financiare a debitorului și explorarea opțiunilor de restructurare.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Este demn de remarcat faptul că, în conformitate cu Legea insolvabilității, agricultorii sau orice alți agenți economici trebuie să solicite această procedură în cazul în care nu sunt în măsură să își ramburseze datoriile la scadență.

Tags: agricoleVladimir Bolea
Economie