X

14 morţi în incendii de pădure în nord-estul Kazahstanului

Un număr de 14 persoane şi-au pierdut viaţa în incendii de pădure care au distrus 60.000 de hectare în nord-estul Kazahstanului, a anunţat sâmbătă Ministerul Situaţiilor de Urgenţă din această ţară din Asia Centrală, relatează AFP, potrivit agerpres

“Au fost găsite în total 14 cadavre”, a indicat ministerul într-un comunicat. Situaţia este sub control, iar locuinţele nu sunt ameninţate de incendiu, în pofida evacuării a 316 persoane, a precizat ministerul, recunoscând dificultăţile cauzate de temperatura ridicată şi vântul care se răspândeşte în aproape toate direcţiile.

Citește și : Trump a fost inculpat pentru gestionarea arhivelor Casei Albe
Peste o mie de persoane, în principal membri ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă şi Apărare, participă la stingerea acestor incendii forestiere.

Acesta este cel mai mare bilanţ de victime din ultimii ani în această fostă republică sovietică de cinci ori mai mare decât Franţa. Potrivit autorităţilor locale, incendiul a fost declanşat de un fulger pe 8 iunie.

Citește și : Blinken a discutat cu Netanyahu despre problema statului palestinian

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis condoleanţe omologului său kazah Kassîm-Jomart Tokaev. Cele două ţări sunt aliate în domeniile economic şi militar.

Tags: frantaincendiiKazahstanpădure
Categorii: Știrile zilei