14 musulmani rohingya s-au înecat în Golful Bengal

Publicat:

Cel puţin 14 persoane s-au înecat şi 70 au fost salvate după scufundarea în largul Bangladesh a unei ambarcaţiuni ce transporta refugiaţi rohingya cu destinaţia Malaezia, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de France Presse, potrivit agerpres.

“Până acum am recuperat 14 cadavre şi am salvat 70 de persoane”, a declarat comandantul pazei de coastă Naim ul Haq, în timp ce căutările continuau în apropierea insulei St. Martin din Golful Bengal. În barcă se aflau aproximativ 130 de persoane, estimează oficiali din Bangladesh.


Citește și : Trump anticipează că epidemia cu coronavirus va dispărea ‘până-n aprilie, sau în cursul lunii aprilie’

Mulţi rohingya din Myanmar (fostă Birmania n.r.), care au fugit în Bangladesh din cauza violenţei împotriva acestei minorităţi musulmane, încearcă să scape de mizeria din lagărele gigantice de refugiaţi îmbarcându-se spre Malaezia, în speranţa unei vieţi mai bune.

Două bărci au pornit luni seară din sud-estul Bangladesh, unde taberele de refugiaţi rohingya găzduiesc aproape un milion de persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Hamidul Islam.

“Ei au fost atraşi de traficanţii de fiinţe umane”, a precizat comandantul pazei de coastă, Hasan Khan.

De anul trecut, forţele de securitate din Bangladesh au arestat peste 500 de rohingya în satele de coastă şi în timp ce se îmbarcau spre Malaezia, ţară majoritar musulmană din Asia de Sud-Est unde deja există o numeroasă diaspora rohingya.

Citește și : România va acorda 53 mil. de euro pentru stații de reîncărcare a vehiculelor cu emisii scăzute

Totodată, poliţia locală a împuşcat mortal în confruntări cel puţin şapte persoane suspectate de trafic de persoane în 2019.

Se estimează la 25.000 numărul de rohingya care au fugit din Bangladesh şi Myanmar în 2015 încercând să ajungă pe mare în Thailanda, Malaezia sau Indonezia. Sute dintre ei s-au înecat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

JO 2024. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz pentru Moldova

JO 2024. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz pentru Moldova Sportivul moldovean Serghei Tarnovschi, în vârstă de 27 de ani, a câștigat astăzi, 9...

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare suplimentează fondurile acordate proiectului „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul...

Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției

Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției Trei tineri de 19, 20 și 27 de ani, originari din raionul...

Avioane de vânătoare invizibile americane, desfășurate în Orientul Mijlociu

Avioane de vânătoare invizibile americane, desfășurate în Orientul Mijlociu Armata americană a comunicat că avioane de vânătoare invizibile pe radar (stealth) F-22 au sosit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.