X

1470 de ucraineni sunt angajaţi cu acte-n regulă în R.Moldova

1470 de ucraineni sunt angajaţi cu acte-n regulă în R.Moldova

Programator, inginer, medic, educator sau cusător – acestea sunt câteva dintre profesiile pe care le exercită cei peste 1470 de cetățeni ucraineni angajați în câmpul muncii în Republica Moldova de la începutul situației excepționale, transmite IPN.

Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, majoritatea persoanelor angajate sunt femei – puțin peste 1000. Teritorial, cei mai mulți ucraineni și-au găsit de muncă în municipiul Chişinău, urmat la o mare diferență de UTA Găgăuzia și Bălţi.

1470 de ucraineni sunt angajaţi cu acte-n regulă în R.Moldova

De la începutul anului curent, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 122 angajatori. Ei au declarat peste 1600 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

ANOFM oferă gratuit cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare. Angajatorii care au luat la muncă cetățeni din Ucraina au obligația de a notifica ANOFM în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

Tags: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)angajatiucraineni
Social