X

Peste 150 de cazuri de presupuse abuzuri sexuale într-un sat din Norvegia

Poliţia norvegiană a deschis o anchetă în legătură cu peste 150 de cazuri de presupuse abuzuri sexuale într-o comunitate rurală din nordul ţării, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

92 din cei 2.000 de locuitori din Tysfjord sunt acuzaţi de abuzuri asupra a 40 de copii, dintre care cel mai mic avea 4 ani. Pentru unele din cazurile semnalate termenul legal în care se putea iniţia o acţiune în justiţie a fost depăşit, iar victimele ar fi plecat din localitate.

Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

În cea mai mare parte din cazuri, victimele abuzurilor au fost fete de 15-16 ani, iar autorii acestora – membri sau prieteni de familie. Unul dintre suspecţi ar fi justificat abuzurile afirmând că este şaman.

“Activitatea poliţiei până în iunie 2016 nu a fost suficientă”, a menţionat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Tone Vangen, referindu-se la momentul când 11 bărbaţi şi femei au reclamat producerea presupuselor abuzuri.

Poliţia intenţionează să lucreze în continuare la acest caz în strânsă cooperare cu grădiniţele, şcolile şi medicii pediatri, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Tags: abuzuri sexualeNorvegiaşamanTone VangenTysfjord
Categorii: Diaspora