X

150 de bolsonarişti au fost arestaţi după violenţele de la Brasilia

Cel puţin 150 de partizani ai fostului preşedinte de extremă-dreapta Jair Bolsonaro au fost arestaţi după invadarea şi jefuirea principalelor locuri ale puterii braziliene, duminică, la Brasilia, potrivit mai multor media, notează AFP, potrivit agerpres.

Imagini transmise de postul CNN Brazilia i-au arătat pe bolsonarişti îmbrăcaţi în galben şi verde coborând în şir indian, cu mâinile la spate, de pe rampa Palatului Prezidenţial Planalto, flancaţi de poliţie.

Citeşte şi: Lula da Silva condamnă invazia ‘vandalilor fascişti’ la Brasilia – Black News

În alte imagini, s-a putut vedea un autobuz plin de manifestanţi arestaţi plecând în direcţia unei secţii de poliţie.

Citeşte şi: Susţinătorii fostului preşedinte Bolsonaro pătrund cu forţa în principalele instituţii ale puterii din Brasilia

Poliţia ataşată Senatului a anunţat că au arestat 30 de persoane în Cameră, unul din locurile puterii luate cu asalt de bolsonarişti, ca şi Camera Deputaţilor învecinată, Palatul Prezidenţial şi Curtea Supremă.

La căderea nopţii în capitala Braziliei, forţele de ordine păreau să recapete treptat controlul asupra situaţiei, tunurile cu apă ţinând la distanţă manifestanţii, chiar dacă zeci de manifestanţi rămăseseră pe loc, iar situaţia era confuză.

Tags: BrasiliaBraziliaJair BolsonaroPlanalto
Categorii: Știrile zilei