CUTREMUR puternic în Rusia. Pericolul producerii unui tsunami se menţine!

Publicat:

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs miercuri dimineaţă la orele 02.49 GMT în largul Insulelor Kurile din Rusia, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), notează AFP, potrivit agerpres.

La rândul său, Centrul naţional american de alertă la tsunami a indicat că “analizează evenimentul pentru a stabili nivelul pericolului”.


Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost la 219 kilometri sud-sud-est de Severo-Kuril’sk, la o adâncime de 56,7 de kilometri.

Arhipelagul Kurilelor este situat la extremitatea estică a insulei japoneze Hokkaido.

Citește și : Apel al lui Trudeau de a sta acasă, devenit viral pe internet – VIDEO

Pericolul producerii unui tsunami se menţine pentru locuitorii din zona nordică a Arhipelagului Kurile din Rusia în urma unui seism cu magnitudinea de 7,5 produs miercuri dimineaţă în largul acestor insule, deşi serviciile de urgenţă au observat doar valuri de mici dimensiuni şi nu au constatat pagube materiale sau persoane rănite, informează Reuters.

Autorităţile meteorologice din Japonia nu au emis alerte de tsunami, în timp ce autorităţile americane au anulat o avertizare care viza Hawaii după seismul produs în apropierea Insulelor Kurile, situate între Oceanul Pacific şi Marea Ohotsk.

Citește și : Trump avertizează că o izolare prelungită ar putea ‘distruge’ SUA

“Un val tsunami a ajuns în Severo-Kurilsk la ora locală din Sahalin 15:15 (04:15 GMT)”, au anunţat serviciile de urgenţă din Rusia. “Valul avea o înălţime de circa 50 de centimetri”.

Locuitorii trebuie să rămână în zona de siguranţă, mai înaltă, au precizat serviciile de urgenţă, întrucât pericolul producerii unui tsunami se menţine, adăugând că o decizie în ceea ce priveşte ridicarea alertei va fi luată de specialişti după începerea refluxului.

Potrivit Centrului american de avertizare în caz de tsunami din Pacific, coasta vestică a Statelor Unite, Alaska şi provincia canadiană Columbia Britanică nu sunt ameninţate de pericolul unui tsunami în urma seismului.

În zone de coastă din Statele Unite ar putea exista pe alocuri schimbări ale nivelului mării, care nu vor reprezenta însă niciun pericol pentru populaţie, a adăugat agenţia americană.

Asociaţia Meteorologică din Japonia a spus, de asemenea, că s-ar putea produce schimbări în nivelul mareelor, dar fără să fie cazul unor avertizări sau atenţionări.

Cutremurul s-a produs la o distanţă de 218 de kilometri sud-est de oraşul Severo-Kurilsk şi la o adâncime de 56,7 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

USGS a estimat iniţial o magnitudine de 7,8, revizuită ulterior la 7,5.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.