X

16 membri SI au fost arestați,trei militari au fost uciși în sudul Iranului

Gardienii Revoluţiei, armata iraniană de elită, au anunţat sâmbătă arestarea a 16 presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi moartea a trei militari în ciocniri care au avut loc în sudul ţării, potrivit site-ului lor, Sepah News, citat de AFP.

Sâmbătă, în cursul luptelor care s-au purtat “în regiunea Bamou”, în provincia Fars (sud), “16 membri ai grupării teroriste SI au fost arestaţi şi mai mulţi au fost ucişi”, a declarat generalul Pasdar Mohammad Pakpour, comandantul armatei terestre a Gardienilor Revoluţiei, care a adăugat că “trei membri ai Gardienilor” şi-au pierdut viaţa, conform agerpres.

“Aceşti terorişti intenţionau să comită atentate în oraşe de la frontieră şi în centrul ţării”, a adăugat generalul Pakpour.

Gardienii au afirmat că membrii SI au pătruns în Iran peste graniţa de vest, cu Irakul.

Citește și : Curtea Constituţională a Spaniei blochează învestirea lui Carles Puigdemont ca şef al executivului catalan

La 7 iunie, două atentate contra parlamentului iranian şi mausoleului imamului Khomeiny la Teheran au făcut 17 morţi şi zeci de răniţi. Au primele atacuri revendicate de SI în Iran.

Teheranul a oferit ajutor militar guvernelor sirian şi irakian pentru a lupta împotriva SI şi a trimis în aceste ţări consilieri militari şi “voluntari”.

În ultimele luni, autorităţile iraniene au anunţat zeci de arestări a unor presupuşi membri ai SI în diferite regiuni din ţară.

Tags: atentateBamouciocniriFarsSIstat islamic
Categorii: Sinteze