X

17 oameni au murit arşi de vii într-un restaurant din China – VIDEO

Un incendiu care a izbucnit miercuri într-un restaurant în nord-estul Chinei a făcut 17 morţi şi trei răniţi, potrivit autorităţilor, informează AFP, potrivit agerpres.

Focul a izbucnit cu puţin înainte de orele locale 12:40 (04:40 GMT), într-o clădire situată în centrul oraşului Changchun, capitala provinciei Jilin, a anunţat guvernul local pe reţeaua socială Weibo.

Citește și: Zelenski denunţă referendumurile organizate de Rusia – Black News

Imagini difuzate pe reţelele sociale de mass-media chineze arată flăcări făcând ravagii la parterul unei clădiri şi un fum dens ieşind pe uşi şi ferestre.

“Pompierii s-au deplasat imediat la faţa locului” şi operaţiunile de salvare s-au încheiat în jurul orelor locale 15:00, informează autorităţile într-un comunicat.

“Răniţii au fost duşi la spital şi au început demersurile în legătură cu persoanele decedate”, adaugă comunicatul.

A fost declanşată o anchetă pentru a determina cauzele tragediei şi reprezentanţi ai restaurantului vor fi de asemenea audiaţi de poliţie.

Chiar dacă normele de securitate şi anti-incendiu au progresat în China în ultimele decenii, incendii izbucnesc încă în mod regulat în clădiri din această ţară.

La mijlocul lui septembrie, un incendiu uriaş a devastat un zgârie-nori de 218 metri înălţime în Changsha, centrul Chinei. Cu toate acestea, incendiul nu a provocat victime, potrivit pompierilor.

Citeşte şi: ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, China cere respectarea ei; SUA vor prezenta o rezoluţie – Black News

În iunie 2021, în provincia Henan (centru), un incendiu izbucnit la o şcoală de arte marţiale s-a soldat cu 18 morţi, dintre care majoritatea copii cu vârste cuprinse între şapte şi 16 ani.

În 2017, două incendii au ucis peste 20 de persoane în cartiere din Beijing locuite de muncitori migranţi veniţi din alte provincii.

În 2010, flăcările au distrus un imobil rezidenţial cu 28 de etaje la Shanghai, ucigând 58 de persoane. 

Tags: ChangchunChinaincendiuJilinrestaurant
Categorii: Știrile zilei