17 persoane au murit în incendiul unei clinici în sud-vestul Ecuadorului

Publicat:

În total, 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite vineri la Guayaquil, în Ecuador, în incendiul unei clinici specializate în tratamentul dependenţelor, au anunţat autorităţile, relatează AFP, potrivit agerpres.

Guvernatorul provinciei Guayas (sud-vest), Raul Ledesma, a declarat presei că bilanţul este de 17 morţi, iar 12 răniţi au fost spitalizaţi. El a precizat că între 30 şi 40 de persoane se aflau în clinică în momentul declanşării incendiului.


Citește și : Shutdown-ul a generat pierderi de 3,6 miliarde de dolari pentru economia SUA (S&P)

Pompierii au informat că persoanele decedate au murit “prin asfixiere” şi că răniţii prezintă “arsuri ale căilor respiratorii”.

Incendiul a izbucnit dintr-o cauză nestabilită deocamdată într-o clinică specializată în tratamentul dependenţei de droguri sau alcool, situată în capitala economică a Ecuadorului.

Potrivit informaţiilor presei locale, clinica ar fi funcţionat fără autorizaţie legală. Guvernatorul nu a confirmat dacă este vorba într-adevăr despre o clinică ilegală.

Autorităţile presupun că incendiul a fost provocat de pacienţi ai clinicii.

Citește și : Ivanka Trump, posibil candidat pentru preşedinţia Băncii Mondiale (presa)

Pompierii “ne spun că pacienţii au îngrămădit saltele şi au provocat un incendiu. Posibil pentru a obţine să fie eliberaţi, pentru că erau închişi”, a declarat responsabila poliţiei locale, Tanya Varela.

Directorul clinicii a fugit şi autorităţile au declanşat o operaţiune pentru localizarea altor centre de dezintoxicare care i-ar aparţine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care vizitează oraşul pentru mai puțin...

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu?

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu? Un studiu recent publicat în jurnalul Environment International a descoperit plumb și arsenic în toate...

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent Se spune că un pahar de vin consumat ocazional...

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult Dormitul prea puțin sau prea mult face ca sistemul nervos să funcționeze defectuos,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.