170 de zboruri anulate în Germania din cauza grevei de la Germanwings

Publicat:

Aproximativ 170 de zboruri au fost anulate luni în Germania din cauza grevei personalului de bord de la compania aeriană low-cost Germanwings, o subsidiară a grupului Lufthansa, care încearcă să pună presiuni asupra echipei manageriale în cursul negocierilor salariale, transmite Reuters, scrie agerpres.

Sindicatul Ufo, care reprezintă personalul de bord al companiei aeriene germane Lufthansa, a anunţat încă de vineri că va organiza greve începând de luni şi până miercuri la Germanwings, pe motiv că nu au fost înregistrate progrese în discuţiile cu echipa managerială de la Lufthansa.


Citește și : Grecia vrea să ia parte la conferința internaţională dedicată Libiei

“În prima fază au fost anulate 35 de zboruri, ulterior au fost anulate 54 de zboruri iar acum 170 de zboruri, ceea ce înseamnă că astăzi Germanwings va asigura doar 7% din zborurile programate iniţial”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ufo. “Acesta ar trebui să fie un semnal pentru grupul Lufthansa. Angajaţii lor sunt nemulţumiţi. Trebuie să schimbe ceva”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Majoritatea zborurilor afectate au fost pe rute interne. Pasagerilor afectaţi li s-au oferit bilete de tren spre destinaţiile lor sau bilete de avion pentru zborurile operate de alte companii din cadrul grupului Lufthansa.

Unii pasageri au declarat că, deşi înţeleg doleanţele personalului de bord, momentul în care a fost declanşată greva, în mijlocul sezonului vacanţelor de iarnă, este unul problematic.

Citește și : China și Rusia propun ridicarea sancțiunilor impuse Coreii de Nord

Sindicatul UFO a mai organizat o grevă de două zile în luna noiembrie, acţiune care a provocat anularea mai multor sute de zboruri şi a afectat 180.000 de pasageri ai companiei Lufthansa, ceea ce a costat compania aproximativ 20 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.