172 de migranţi au fost găsiţi înghesuiţi într-un camion care circula în Mexic

Publicat:

Autorităţile mexicane au descoperit 172 de migranţi, între care 72 de minori, îngrămădiţi într-un camion de marfă şi cu semne de deshidratare, transmite EFE, potrivit agerpres.

Camionul a fost oprit la un punct de control al migraţiei instituit de Secretariatul de Securitate şi Protecţie a Cetăţenilor (SSPC) la km 43,8 al drumului dintre Villahermosa (Tabasco) şi Coatzacoalcos (Veracruz), a semnalat într-un comunicat SSPC.


Citeşte şi: Uraganul Dorian a făcut un dezastru istoric în Bahamas: Cel puţin 20 de morţi!

Autorităţile au inspectat camionul de marfă cu un echipament cu raze X care permite detectarea prezenţei persoanelor în zona destinată mărfurilor. Migranţii călătoreau îngrămădiţi, a precizat instituţia.

Dintre aceştia, 141 de persoane sunt din Honduras, 8 din Guatemala, 22 din El Salvador şi una din Cuba. În grup erau 72 de minori.

Migranţii au declarat că merg de mai multe zile fără apă şi alimente, prin urmare li s-a acordat îngrijire, au arătat autorităţile.

Cazul şoferului camionului a fost trimis la Parchetul din Cardenas (Tabasco), conducătorul auto fiind presupus responsabil de comiterea unei infracţiuni, care nu a fost însă precizată de SSPC.

Migranţii au fost duşi în centre ale Institutului Naţional de Migraţie pentru a primi asistenţă consulară, a li se confirma cetăţenia şi a li se facilita o întoarcere asistată în ţara de origine.

Cei 172 de migranţi din camionul de marfă se adaugă altor 142 de migranţi ilegali, între care 43 de minori, descoperiţi marţi într-un autobuz în statul Tabasco, graţie unui denunţ anonim.

Vezi şi: Atentat sinucigaş în vecinătatea cartierului general al NATO din Kabul – VIDEO

De la finalul anului trecut, mii de migranţi, în mare parte din America Centrală, au început să sosească în Mexic cu intenţia de a trece în Statele Unite.

La începutul lui iunie, ambele state au convenit un acord privind imigraţia care a evitat ca SUA să impună tarife vamale tuturor produselor din Mexic.

Drept urmare, Mexicul a trimis la frontierele din nord şi sud Garda Naţională – un nou corp de securitate creat de executiv – şi a sporit personalul din domeniul migraţiei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mijlocaşul echipei Manchester City, Matheus Nunes, arestat pentru că a furat telefonul unui fan

Mijlocaşul echipei Manchester City, Matheus Nunes, arestat pentru că a furat telefonul unui fan Mijlocaşul echipei Manchester City, Matheus Nunes, a fost arestat într-un club...

Putin și-a mărit salariul în plin război

Putin și-a mărit salariul în plin război Cheltuielile bugetare la punctul „Asigurarea funcționării președintelui Federației Ruse și a administrației sale” în 2025 se vor ridica...

Microsoft renunță la producția căștilor HoloLens 2 și pune capăt aventurii în lumea VR

Microsoft renunță la producția căștilor HoloLens 2 și pune capăt aventurii în lumea VR Microsoft a anunțat recent încetarea producției căștilor HoloLens 2, ceea ce...

Consumul de canabis în timpul sarcinii, asociat cu modificări genetice ale creierului copilului

Consumul de canabis în timpul sarcinii, asociat cu modificări genetice ale creierului copilului Un nou studiu internațional a identificat schimbări genetice la nou-născuții expuși la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.