X

Doi miniştri sud-africani au fost internaţi în spital cu coronavirus

Doi miniştri sud-africani care au contractat COVID-19 au fost spitalizaţi, a anunţat marţi guvernul acestei ţări, a cincea la nivel mondial la numărul de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ministrul Muncii, Thembelani Thulas Nxesi, a fost internat noaptea trecută (luni) din cauza COVID-19. Ministrul a fost testat pozitiv în urmă cu aproximativ o săptămână şi s-a aflat până ieri seară (luni) în carantină la domiciliu”, se arată într-un comunicat al guvernului dat publicităţii marţi.

Citeşte şi: Trump reia briefingurile de presă legate de pandemie şi acum crede că purtarea măştii este un ‘gest patriotic’

“El a fost internat la recomandarea medicilor săi, pentru a avea acces la o (…) monitorizare adecvată”, a adăugat guvernul, precizând că ministrul, în vârstă de 61 de ani, este al doilea membru al guvernului spitalizat din cauza COVID-19.

Ministrul Energiei, Gwede Mantashe, în vârstă de 65 de ani, a fost, de asemenea, spitalizat luni “la sfatul medicului său de familie pentru a fi mai bine monitorizat”, potrivit unui alt comunicat al guvernului. El şi soţia sa au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu aproximativ o săptămână.

Mantashe îşi va continua carantina la domiciliu, a indicat guvernul, care a transmis celor doi oficiali “o recuperare rapidă”.

Ţara a înregistrat până în prezent peste 373.000 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 5.173 soldate cu decese, potrivit ministrului Sănătăţii.

Citeşte şi: După discuţii maraton, statele UE au aprobat un plan de relansare istoric

Africa de Sud se află în prezent pe locul al cincilea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri confirmate de de COVID-19, după Statele Unite, Brazilia, India şi Rusia, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Un vârf al pandemiei este aşteptat în această ţară în săptămânile următoare.

Autorităţile au impus măsuri de izolare deosebit de stricte la sfârşitul lunii martie, care de atunci au fost relaxate pentru a preveni prăbuşirea economiei. 

Tags: Africa de Sudcoronaviruscovid-19OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)Thembelani Thulas Nxesi
Categorii: Știrile zilei