18 migranţi au fost salvaţi din valurile Mării Mânecii

Publicat:

Un număr de 18 migranţi aflaţi în două ambarcaţiuni – şapte într-una şi 11 în cealaltă – au fost salvaţi în noaptea de miercuri spre joi în cursul unei tentative de a ajunge în Anglia, a anunţat Prefectura franceză maritimă a Mării Mânecii şi Mării Nordului, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Sunt toţi în bună stare. Şapte migranţi – şase bărbaţi şi o femeie – au fost predaţi Forţei britanice de frontieră şi ceilalţi 11, care se aflau în cea de-a doua ambarcaţiune, sunt în drum spre Calais pentru a fi predaţi Poliţiei franceze de frontieră (PAF)”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Prefecturii maritime.


Citeşte şi: Incendiu puternic la un garaj de autobuze din Londra (FOTO/VIDEO)

Condiţiile climatice favorabile (Lună plină, mare calmă) ar putea explica tentativa celor două ambarcaţiuni de a traversa Marea Mânecii.

Pe 13 noiembrie, 17 migranţi, inclusiv trei minori, care s-au declarat iranieni, au traversat Marea Mânecii pe un vapor de pescuit furat din Boulogne-sur-Mer, fiind interceptaţi în apropiere de portul englez Dover.

Citeşte şi: O maşină a intrat cu viteză în copiii din faţa şcolii (VIDEO). Cel puţin cinci persoane au murit!

Densitatea traficului, curenţii puternici, bancurile de nisip, vântul aproape permanent şi temperatura apei fac traversarea strâmtorii Pas-de-Calais (33 de km distanţa minimă) foarte dificilă şi extrem de periculoasă.

Potrivit Prefecturii maritime, în 2016 au existat 23 de tentative de traversare a Mării Mânecii ”într-o ambarcaţiune precară”, iar în 2017 – 13 tentative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.