18 migranţi au pierit într-un naufragiu produs în largul Libiei

Publicat:

Optsprezece migranţi care încercau să ajungă în Europa s-au înecat într-un naufragiu în largul coastelor Libiei, transmite marţi AFP, citând surse concordante, potrivit agerpres.

‘Şaisprezece migranţi, printre care o femeie şi un copil, au dispărut (duminică) în largul Zuwarah, iar 48 de migranţi au supravieţuit’, a raportat luni pe Twitter Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), pe baza sistemului său de date Missing Migrants Project.


Citeşte şi: Pentagonul a evacuat 16.000 de persoane din Afganistan în ultimele 24 de ore – Black News

Ultimul bilanţ este însă de 18 morţi şi 51 de persoane salvate, a indicat marţi pentru AFP un responsabil al pazei de coastă libiene la Zuwarah, oraş-port situat la 120 km de capitala Tripoli, pe coasta vestică a Libiei.

Marţi, agenţia ANSA, preluată de dpa, a transmis că mai mult de 500 de migranţi au sosit pe insula italiană Lampedusa în ultimele 24 de ore, dintre care în jur de 270 în cursul nopţii.

În aceste condiţii, se pare că centrul de primire este supraaglomerat.

Potrivit ANSA, ambarcaţiuni ale pazei de coastă au fost implicate în salvarea câtorva bărci.

Luni, nava Geo Barents a organizaţiei Medici fără Frontiere a adus în portul sicilian Augusta peste 320 de persoane salvate pe mare.

Citeşte şi: BoJo a discutat cu Joe Biden despre situaţia din Afganistan – Black News

Potrivit OIM, 20.257 de migranţi au fost interceptaţi între lunile ianuarie-august şi trimişi înapoi în Libia.

Numărul migranţilor decedaţi în Mediterana Centrală a ajuns în acest an la circa 1.040, fiind de peste două ori mai mare decât cel de anul trecut, acelaşi raport fiind consemnat şi în ce priveşte numărul sosirilor în Italia, aproape 35.600 în 2021. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.