18 persoane, strămutate în urma inundaţiilor din Pakistan, au murit în incendiul unui autobuz

Publicat:

Cel puţin 18 persoane, între care 12 copii, şi-au pierdut viaţa în incendiul unui autobuz care le transporta înapoi în satul lor din provincia Sindh, după ce au fost strămutate în urma inundaţiilor devastatoare care au lovit în această vară Pakistanul, au anunţat joi surse oficiale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Incendiul, declanşat din cauza unui scurtcircuit la sistemul de aer condiţionat, a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi după ce autobuzul a plecat din Karachi (sud), unde persoanele se refugiaseră în urma inundaţiilor provocate de ploile musonice.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

O treime din teritoriul Pakistanului s-a aflat sub apă, opt milioane de persoane au fost strămutate, două milioane de locuinţe au fost distruse sau avariate şi 1.500 de spitale şi clinici au suferit daune. Pagubele sunt estimate la 28 de miliarde de dolari, iar o criză sanitară îi ameninţă acum pe cei strămutaţi.

Apele au început să se retragă încet din zonele inundate şi numeroase persoane strămutate, care se refugiaseră în tabere improvizate, se întorc la casele lor.

Victimele “se întorceau în satul lor când şi-au pierdut viaţa în acest accident”, a declarat pentru AFP Vinod Kumar, un responsabil local în domeniul sănătăţii, prezent la locul tragediei.

“Se pare că incendiul a izbucnit de la sistemul de aer condiţionat al autobuzului, însă ancheta va dezvălui cauza reală a accidentului”, a declarat un oficial al poliţiei, Hashim Brohi, prezent şi el la faţa locului.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Accidentele rutiere soldate cu victime sunt foarte frecvente în Pakistan din cauza drumurilor proaste, a vehiculelor prost întreţinute şi a şofatului imprudent.

Circa 1.700 de persoane şi-au pierdut viaţa din iunie în inundaţiile provocate de muson în Pakistan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.