X

18 primării din Moldova, premiate pentru implicare activă în promovarea activităților dedicate săptămânii europene a energiei durabile

18 primării din Moldova, premiate pentru implicare activă în promovarea activităților dedicate săptămânii europene a energiei durabile

Primăria din Sireți, raionul Strășeni, cea din Vișniovca, raionul Cantemir, dar și cea din Bălți, sunt în top 3 din cele 18 localități care au fost premiate, în cadrul unui eveniment desfășurat la Chișinău, pentru implicare activă în promovarea activităților dedicate săptămânii europene a energiei durabile (EUSEW). Toate cele 18 primării sunt semnatare ale Convenției Primarilor pentru Energie și Climă și au fost apreciate de reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, dar și ai Ministerului Energiei.

EUSEW 2024 a fost organizat în perioada 1 iunie – 10 iulie 2024. Primarii locali au mobilizat cetățeni de toate vârstele pentru a promova energia durabilă și o atitudine grijulie față de mediu. Aceste activități, printre care sesiuni de informare, expoziții de pictură, maratoane de ciclism, proiecții de filme cu tematică ecologică, flash mob-uri, au avut loc la Bălți, Ialoveni, Strășeni, Cantemir, Anenii Noi, precum și în alte localități de la nord la sud, potrivit realitatea.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În total, peste 8.500 de cetățeni de toate vârstele au fost implicați în activități dedicate agendei verzi a UE, desfășurate de primăriile din familia Convenției Primarilor pentru Energie și Climă, cu sprijinul diverșilor parteneri locali.

Tags: MoldovaStrăşeni
Politică