X

Peste 1800 de lideri religioşi musulmani INTERZIC atentatele sinucigaşe

Peste 1.800 de lideri religioşi musulmani din Pakistan au semnat o fatwa (decret religios) ce condamnă atentatele sinucigaşe, al cărei conţinut urmează să fie oficializat marţi de către guvernul de la Islamabad, relatează Le Figaro şi Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Explozie puternică într-un campus studenţesc din Anvers. 14 persoane sunt rănite – FOTO/VIDEO

Afirmând că vor să lupte împotriva terorismului, care a făcut zeci de mii de victime în Pakistan de la începutul anilor 2000, autorii fatwa au decretat că atentatele sinucigaşe sunt ilegale, calificându-le drept “haram” (interzise), conform normelor religioase musulmane.

‘Această fatwa oferă o bază solidă pentru stabilitatea unei societăţi islamice moderate’, a comentat preşedintele pakistanez, Mamnoon Hussain. ‘Putem să ne bazăm pe recomandările acestei fatwa pentru a scrie o istorie naţională privind stăvilirea terorismului, respectând în acelaşi timp principiile sacre ale islamului’, adaugă el.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Guvernul pakistanez este frecvent acuzat că nu depune suficiente eforturi pentru dezmembrarea celulelor islamiste responsabile de violenţă şi că menajează elementele cele mai radicale, o acuzaţie respinsă de guvernanţii de la Islamabad.

Tags: fatwa (decret religios)haramislamabadMamnoon Hussainpakistan
Categorii: Știrile zilei