19 activişti pentru drepturile omului au fost arestaţi în Egipt

Publicat:

Cel puţin 19 activişti pentru drepturile omului – opt femei şi 11 bărbaţi – au fost arestaţi în Egipt, a anunţat joi organizaţia Amnesty International, citată de AFP, potrivit agerpres.

Avocatul Abdel Moneim Abdel Maqsoud, care a relatat despre mai multe arestări efectuate în zorii zilei, a declarat agenţiei France Presse că persoanele reţinute urmează să fie prezentate procurorilor în următoarele ore.


Citeşte şi: Netanyahu: Aşteptăm cu nerăbdare ziua în care România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Valul de arestări a determinat suspendarea activităţii unei organizaţii neguvernamentale locale, Comisia Egipteană pentru Drepturi şi Libertăţi (ECRF), care a menţionat “climatul ostil” faţă de societatea civilă, predominant în prezent în Egipt, precizează Amnesty.

Printre cei arestaţi se află Hoda Abdelmoneim, o avocată în vârstă de 60 de ani. Forţele de securitate au intrat în forţă în locuinţa ei, pe care au devastat-o, apoi au luat-o pe femeie şi nu se ştie unde au dus-o, arată aceeaşi sursă.

Citește și : Donald Trump a transmis că va avea o întâlnire oficială cu Xi Jinping în cadrul summitului G-20

Arestările au vizat şi mai mulţi apropiaţi ai Fraţilor Musulmani, printre care şi fiica lui Mohamed Khairat al-Shater, unul din liderii Fraţilor Musulmani. 
Reprezentantul acestei organizaţii, Mohamed Morsi, a fost ales preşedinte al Egiptului în 2012. El a fost răsturnat de la putere de armată, al cărei comandant la acea vreme, Abdel Fattah al-Sissi, a devenit şef al statului în 2014. Regimul acestuia a reprimat sever mişcarea musulmană. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.