X

19 combatanţi pro-Iran, ucişi în raiduri aeriene din Siria atribuite Israelului

Cel puţin 19 combatanţi pro-Iran au fost ucişi în raiduri aeriene vizând poziţiile lor în extremitatea estică a Siriei, a relatat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului /OSDO/, citat de AFP, potrivit agerpres.  

Loviturile intervenite în zori împotriva poziţiilor acestora în provincia Deir Ezzor, în apropiere de frontiera cu Irakul, au fost efectuate de avioane “probabil” israeliene, indică OSDO.

Citește și : Toate școlile din Pakistan au fost ÎNCHISE

Combatanţii ucişi sunt de “naţionalitate pakistaneză”, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a cărui organizaţie neguvernamentală dispune de o vastă reţea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Aceasta ar fi a treia incursiune în mai puţin de o săptămână în Siria, atribuită de OSDO forţelor aeriene israeliene, în timp ce Israelul rareori confirmă loviturile efectuate pe teritoriul sirian.

Raidurile au vizat împrejurimile Bukamal, un oraş foarte aproape de graniţa cu Irakul, potrivit Observatorului.

Citește și : Transportul vaccinului anti-COVID, o adevărată provocare pentru companiile de logistică

Ambasadorul israelian la ONU a solicitat săptămâna aceasta într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate “acţiuni imediate pentru retragerea forţelor iraniene de pe teritoriul sirian”.

În noaptea de marţi spre miercuri, opt combatanţi pro-Iran au fost ucişi în atacuri aeriene în apropiere de Damasc, potrivit OSDO.

Tags: frontieraIrakIranraiduri
Categorii: Sinteze