19 studenţi sud-coreeni au sărit gardul ambasadorului SUA din Seul

Publicat:

Nouăsprezece studenţi sud-coreeni au fost reţinuţi vineri, după ce un grup de tineri au intrat ilegal în incinta reşedinţei ambasadorului SUA la Seul, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Grupul, care se identifică drept o coaliţie de studenţi progresişti, a postat pe contul său de Facebook fotografii în care unii dintre aceştia încercau să escaladeze zidul locuinţei ambasadorului Harry Harris (foto) cu ajutorul unor scări mobile.


Citește și: CEDO respinge o cerere de suspendare a exhumării lui Franco

Într-un videoclip separat, aparent difuzat în direct din interiorul reşedinţei, ei au acuzat Statele Unite că au solicitat o majorare de 500% a costurilor pentru întreţinerea a aproximativ 28.500 de soldaţi americani staţionaţi în Coreea de Sud. Studenţii purtau o pancartă pe care scria ”Părăseşte acest teritoriu, Harris.”

Coreea de Sud şi SUA poartă în prezent în discuţii despre modul de împărţire a cheltuielilor de întreţinere a prezenţei militare a SUA.

“Nu vă mai amestecaţi în treburile noastre interne”, au strigat studenţii, care au scandat de asemenea ”Plecaţi” şi ”Nu avem nevoie de trupe americane”, după care au fost reţinuţi de poliţie.

Ambasada SUA nu a reacţionat deocamdată la acest incident.

Citește și: Japonia trimite forţe militare în Strâmtoarea Ormuz

Un oficial al poliţiei a declarat pentru Reuters că 19 studenţi au fost duşi la o secţie de poliţie pentru a fi interogaţi.

În iunie, grupul a organizat o conferinţă pentru a-şi prezenta ”constatările cercetării” despre realizările liderului nord-coreean Kim Jong Un, lăudându-l ca fiind un lider grijuliu şi influent.

Studenţii sud-coreeni au mai încercat să intre în incinta ambasadei SUA la Seul şi în ianuarie, fiind opriţi de poliţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi tineri care au vandalizat sediile Guvernului şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, arestați pentru 20 de zile

Doi tineri care au vandalizat sediile Guvernului şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, arestați pentru 20 de zile Cei doi tineri care au vandalizat sediile...

O gunoiște neautorizată din Pănășești se transformă într-un parc verde

O gunoiște neautorizată din Pănășești se transformă într-un parc verde O gunoiște neautorizată din comuna Pănășești, raionul Strășeni, este în proces de transformare într-un parc...

Serbia și Croația iau în considerare reintroducerea recrutării și a serviciului militar obligatoriu

Serbia și Croația iau în considerare reintroducerea recrutării și a serviciului militar obligatoriu Începând din septembrie 2025, Serbia intenționează să reintroducă serviciul militar obligatoriu. Conform noului...

Avertizare meteo – SHS a emis cod galben de vânt puternic, valabil pe întreg teritoriul țării

Avertizare meteo - SHS a emis cod galben de vânt puternic, valabil pe întreg teritoriul țării Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.