X

2.100 de noi cazuri de COVID-19 în Iran; niciun deces într-o treime din provinciile sale

Iranul nu a anunţat marţi niciun deces asociat noului coronavirus într-o treime din provinciile sale, o premieră de la începutul răspândirii COVID-19 în ţară, cel mai afectat stat din Orientul Mijlociu, relatează AFP, potrivit agerpres.

După apariţia sa la mijlocul lunii februarie în Iran, coronavirusul s-a răspândit rapid în cele 31 de provincii ale ţării.

Citește și : Captură de zile mari a poliţiei belgiene: 11,5 tone de haşiş au fost confiscate într-o piaţă din Bruxelles

“Zece provincii nu au înregistrat niciun deces (provocat de noul coronavirus) în ultimele 24 de ore, iar alte şase au înregistrat doar un singur deces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour.

În restul ţării, 62 de persoane cu COVID-19 au murit, numărul total al deceselor ajungând la 7.199 la nivelul întregii ţări de la începutul pandemiei, a mai spus el.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.111 de cazuri noi de contaminare, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 124.603 de la începutul pandemiei, a adăugat oficialul iranian.

Citește și : Merkel este criticată în Germania după ce ‘s-a sucit’ cu privire la emiterea de datorie comună

Provincia Khuzestan (sud-vest) este singura care rămâne clasată drept zonă “roşie” – cel mai ridicat nivel de risc în conformitate cu codul de culori adoptat de autorităţi pentru a măsura riscul de răspândire a coronavirusului, a spus Jahanpour.

Situaţia rămâne “stabilă” în majoritatea celorlalte provincii, a mai spus el.

Jahanpour a atenţionat zilele trecute cu privire la deteriorarea situaţiei sanitare în provinciile Lorestan (vest), Khorassan de Nord (nord-est), Kerman (sud-est), Sistan-Baluchestan (sud-est) şi Kermanshah (vest).

Tags: coronaviruscovid-19IranKianouche JahanpourOrientul Mijlociu
Categorii: Sinteze