20-21 Aprilie: România întâlnește Franța în semifinalele FedCup 2019

Publicat:

Echipa națională feminină de tenis a României întâlnește reprezentativa similară a Franței în semifinalele Fed Cup, weekend-ul viitor. Este pentru a doua oară în istorie când reușim această performanță, precedenta ediție la care am ajuns în semifinale având loc în urmă cu 46 de ani (în 1973 – am fost eliminați de Africa de Sud).

Meciurile sunt programate sâmbătă, 20 aprilie, și duminică, 21 aprilie, în sala Kindarena din Rouen, capitala Normandiei de Sus (Franța), putând fi urmărite în direct la TV pe Digi Sport. Kindarena are o capacitate de 5210 de locuri, însă cel mai important lucru este faptul că se joacă pe zgură, suprafața de joc preferata a Simonei Halep. Românca este pe locul 2 în clasamentul general WTA, însă conduce detașat în clasamentul Power Index WTA – realizat exclusiv în baza punctelor acumulate pe zgură în ultimii 4 ani, cu 4090.5 puncte, în timp ce Kiki Bertens, ocupanta poziției secunde, are doar 2059.25 puncte.


George Cosac, Președintele Federației Române de Tenis, consideră că România pornește favorită în înfruntarea cu Franța:

“Nu va fi un meci ușor cu Franța. Eu am spus că avem 51% anse de a câștiga. Franța are o echipă echilibrată, am văzut că vor veni Garcia și Mladenovic. Dar noi ne bazăm pe Simona, pe fetele de la dublu… Însă trebuie să luăm în calcul și publicul francez care este extrem de zgomotos. E un public cunoscător care știe când să te șicaneze și când să își încurajeze echipa. Această echipă de Fed Cup a crescut odată cu noi. Dacă vor câștiga trofeul va trebui să le îndeplinim orice dorință. Dacă vor dori, le vom aduce cu un avion privat la București. Dacă România va avea o echipă campioană mondială credeți că mai contează cu ce se întorc? Asta în condițiile în care FRT nu primește niciun ban de la MTS (Ministerul Tineretului și Sportului). Dar sunt convins că sunt destui admiratori care vor contribui, a a cum au dat un leu pentru Ateneu, ca să aducem fetele la București așa cum se cuvine”, se arată în cadrul unui material publicat pe digisport.ro.

Echipa României pentru Fed Cup

1. Simona Halep (2 WTA)

2. Mihaela Buzărnescu (31 WTA)

3. Irina Begu (82 WTA)

4. Monica Niculescu (133 WTA)

5. Raluca Olaru (35 WTA Dublu)

Echipa Franței pentru Fed Cup

1. Caroline Garcia (21 WTA)

2. Kristina Mladenovic (63 WTA)

3. Alize Cornet (54 WTA)

4. Pauline Parmentier (53 WTA)

Primele două partide de simplu se dispută sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 14:00, iar ultimele două plus confruntarea de dublu se joacă duminică, 21 aprilie, începând cu ora 13:00.

Tragerea la sorți în urma căreia vor fi stabilite partidele, este programată vineri, 19 aprilie, la ora 13:30 (ora României). Imediat după tragerea la sorți, jucătoarele vor susține o conferință de presă.

România, creditată cu prima șansă de bookmakeri la casele de pariuri online

România este favorită în meciul cu Franța, fiind creditată cu cota 1.60 pentru accederea în ultimul act al Fed Cup, în timp ce adversara sa are cota 2.30 să ajungă în finala competiției. Situația se datorează și evoluțiilor excelente reușite de Simona Halep pe zgură, de-a lungul timpului. Românca are un palmares excelent pe această suprafață de joc în fața franțuzoaicelor, 5-1. A învins-o de 4 ori pe Garcia, o dată pe Mladenovicș i a pierdut singurul meci disputat pe zgură împotrivă lui Alize Cornet. Prin urmare, numele Simonei Halep se va regăsi cel mai probabil în mai toate rubricile Biletul Zilei Tenis de pe site-urile specializate în ponturi pariuri, în weekend-ul următor. Înainte de semifinale, cotele pentru câștigarea Fed Cup 2019 arată astfel:

1. România – 2.85

2. Australia – 3.50

3. Belarus – 3.50 4. Franța – 4.50

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luptătorii Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au devenit vicecampioni europeni

Luptătorii Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au devenit vicecampioni europeni Luptătorii de stil greco-roman Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au obținut titlul de vicecampioni europeni,...

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului În seara zilei de 2 iulie, Federația...

EURO 2024: România, învinsă de Olanda cu 3-0 în optimi, părăseşte competiţia

EURO 2024: România, învinsă de Olanda cu 3-0 în optimi, părăseşte competiţia Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de...

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.